Zapowiedź: Nic nie przestraszy misia

Date
lut, 17, 2022

Pewnej księżycowej nocy w rodzinie misiów Malec budzi się z przekonaniem, że usłyszał potwora. Tata miś jest zdeterminowany, aby pokazać maluchowi, że na zewnątrz nie ma niczego strasznego. Krok po kroku przemierzają las i spotykają tylko małe, płochliwe stworzonka… W każdym razie żadne z nich nie może przecież przestraszyć niedźwiedzia…

Dowcipna, zaskakująca i jednocześnie uspokajająca rymowana historia o dziecięcych strachach, które można łatwo wyjaśnić i złagodzić. Idealna lekka lektura do czytania przed snem.

tekst: Elizabeth Dale 

ilustracje: Paula Metcalf 

przekład z angielskiego: Marcin Brykczyński

liczba stron: 36

premiera: 16 marca 2022

Kasia

Położna. Mama Gabrysia. Książki kocham czytać od dzieciństwa, a teraz poznaje świat powieści dla dzieci. Kocham mój zawód, ale spełniam się także pisząc i szydełkując. Ciągle chcę doświadczać czegoś nowego.

Leave a comment

Related Posts


Przeczytaj również

(Nie)zwyłe arktyczne wakacje.

(Nie)zwyłe arktyczne wakacje.

Kasiasty 14, 2022

Przyjaciel Północy – Ilona Wiśniewska, ilustracje: Mariusz Andryszczyk Arktyczne lato, niedźwiedzie polarne i pełna przygód pogoń za kłusownikami! To miały…

STOP dziecięcej nudzie: Zgadnij kto to?

STOP dziecięcej nudzie: Zgadnij kto to?

Kasialip 26, 2021

STOP dziecięcej nudzie: Zgadnij kto to? Pomysł na świetną zabawę! Zostań detektywem, czytaj i graj!   Opowieść, która od pierwszej…

Kid Lucky. Uczeń kowboja – Achde

Kid Lucky. Uczeń kowboja – Achde

Szkrabajekwrz 10, 2021

Kid Lucky. Uczeń kowboja – Achde Wszyscy znamy Lucky Luke’a jako dzielnego stróża prawa, który ściga złoczyńców, głównie Daltonów, ma…

dummy-img

Halo! Historia komunikowania się Liliana Fabisińska

Bujaczekcze 24, 2020

Obecnie nawet nie myślimy o tym, że nie moglibyśmy w każdej chwili zadzwonić do kogoś czy napisać na messengerze lub…

Inspektor Parma i Spisek Żywnościowy – Christoper Siemieński

Inspektor Parma i Spisek Żywnościowy – Christoper Siemieński

Szkrabajeksie 18, 2020

Każdego roku produkujemy coraz więcej śmieci, a jedną z przyczyn tego stanu, jest spożywanie wysokoprzetworzonej żywności. W naszym menu zamiast…